Smslån med helgutbetalning

Oavsett om du står inför oväntade kostnader eller behöver täcka en viss utgift, kan du behöva tillgång till pengar snabbt, och det gäller även under helgerna.

Traditionellt sett begränsas banktjänster av arbetsveckan. Detta innebär att om du ansöker om ett lån på en fredag eftermiddag, kanske du inte ser pengarna på ditt konto förrän på måndag, även om godkännandet kommer nästan omedelbart.

Med smslån som erbjuder helgutbetalning kan du dock få dina pengar utbetalda på ditt konto även under helgen.

Credit.se erbjuder dig en omfattande översikt och jämförelse av olika smslån med helgutbetalning. I denna artikel kommer du också lära dig hur helgutbetalning fungerar och hur du tar smslån med direkt utbetalning.

Så får du en utbetalning på helgen

  1. Ta reda på vilka långivare som har kontoret öppet på helgen. Denna information hittar du på smslångivarens hemsida. Detta är ett kriterie för att kunna låna pengar på helgen.
  2. Ta reda på vilka långivare som erbjuder direktutbetalning och vilka banker de använder sig av. Om du besöker en bra jämförelsesajt för smslån (se länken ovan) behöver du inte göra det här på egen hand utan filtrera fram alla långivare som betalar ut pengar på helgen. Långivaren måste även använda sig av samma bank som du för att de ska kunna göra en direktöverföring till ditt bankkonto. Om du inte har ett bankkonto på den eller de banker smslångivaren använder sig av får du inte pengarna förrän efter helgen eftersom penningtransaktioner mellan olika banker bara sker när bankerna har öppet.
  3. Ansök om ditt smslån precis som vanligt. Eftersom din ansökan även innehåller uppgifter om vilken bank du använder så gör de per automatik en direktöverföring till ditt bankkonto när de ser att du har ett bankkonto på samma bank. Om du ansöker under kontorstid får du pengarna direkt, men om du till exempel ansöker sent på lördagskvällen när kontoret är stängt får du pengarna när det öppnar igen på söndagen.
  4. De smslångivare som kan göra en helgutbetalning brukar använda sig av någon eller några av följande banker: Nordea, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Swedbank.

Smslån på helgen – så snabbt har du dina pengar

Ansöker du om ett smslån på helgen sitter dina pengar på kontot inom en timme, ibland så snabbt som inom en kvart, efter att man skickat in sin ansökan. För att det ska gå såhär blixtsnabbt måste du emellertid använda dig av samma bank som den långivare du vänder dig till, något vi ska titta lite närmare på längre ner i artikeln, och självklart ansöka under lånekontorets öppettider.

Skulle din ansökan inte hinna behandlas innan kontoret stänger eller om du skulle ha en annan bank, kommer pengarna trilla in på ditt konto följande bankdag.

Använder du dig av en av Sveriges stora banker är dock chansen stor för att du ska kunna hitta en långivare som använder sig av samma bank och som därmed erbjuder direktutbetalningar.

Helgutbetalning – de vanligaste bankerna

Som vi nämnde ovan måste du använda dig av samma bank som den långivare du vänder dig till om du vill ha ditt lån utbetalat på direkten. Majoriteten av svenskarna använder sig dock av landets allra största banker, så är du i behov av ett snabbt lån på helgen och använder dig av någon av följande banker bör du hitta en långivare som kan ge dig en helgutbetalning:

  • Nordea
  • Handelsbanken
  • SEB
  • Swedbank

Låna ansvarsfullt – speciellt på helgen

När du hittat marknadens bästa smslån, som dessutom kan betalas ut på helgen, är det viktigt att du alltid kommer ihåg att låna ansvarsfullt.

Smslån innebär en frihet under ansvar, precis som bilkörning eller alkohol och därför bör man inte ta någonting för givet. Att smslån kan betalas ut under helgen är en av lånets allra bästa, men kanske även sämsta, egenskaper eftersom det i många fall kan vara mycket lockande.

Kanske hittar du ett riktigt kap under lördagsshoppingen, som du egentligen inte behöver, eller kanske sitter du och har det trevligt med vännerna på en bar och vill sätta lite guldkant på kvällen. Detta är typiska situationer där ett lån är en mycket dålig idé.

Håll dig så långt borta som möjligt ifrån impulsköp och ta aldrig ett lån utan att ifrågasätta om du har råd med räkningen först. Lånet är trots allt ditt ansvar och även om det kan ses som en snabb lösning, kommer du alltid få ta hand om konsekvenserna.

Viktigt att tänka på innan du lånar pengar på helgen

  • Undvik att ta impulslån när du är ute shoppar på helgen. Visst kan det vara lockande att låna några extra hundralappar eller tusenlappar om man ser något schysst som man vill ha och ens egna pengar inte räcker till, men undvik det. Vänta med att köpa det tills du har fått din lön istället om du fortfarande vill ha det. Vem vet, du kanske har ångrat dig och sluppit ett impulsköp och dessutom sluppit att betala ränta för det.
  • Sitt inte på krogen och ansök om lån på helgen bara för att du vill förlänga krogrundan eller bjuda alla på drinkar. Det är bland det värsta man kan göra, låna till en krogrunda. Ja, vem vill betala ränta för sina drinkar?
  • Om du är en gambler som gillar att fördriva helgen på nätcasinon, pokersajter eller bettingsajter ska du absolut inte låna pengar till det. Använd dina egna pengar och om du har spelat bort din bankrulle är det dags att lägga ner, försök inte vinna tillbaka pengarna. Tyvärr är det många spelare som frestas att ta ett lån för att vinna tillbaka sina förlorade pengar och lite till men ofta går det åt skogen.
  • Ta bara helglån om du har ett vettigt skäl, t ex om du ser ett riktigt bra erbjudande på något du ändå har tänkt köpa. I sådana situationer kan det vara bättre att ta ett lån på helgen, köpa varan och betala tillbaka lånet så fort du har fått din lön än att vänta eftersom varan kan ta slut.
Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.