Den kanske största anledningen till varför smslån har blivit så populära och omtyckta är på grund av lånets enorma flexibilitet med utbetalning. Inte nog med att kraven på låntagaren är väldigt låga, nu för tiden kan du även ta ett smslån under både dagen, kvällen och även helgen.

Pengarna kan du ha på kontot så snabbt som inom en timme. Ett smslån kan därmed vara en riktig räddare i nöden om du skulle vara i akut behov av pengar i princip när som helst under dygnet.

Nedan ska vi titta lite på smslån på kvällen och hur det fungerar om du plötsligt skulle befinna dig i en ekonomisk knipa mitt under onsdagskvällen.

Innan du ansöker om ett smslån på kvällen

Är du i behov av pengar riktigt snabbt under kvällen finns det en del saker du bör kontrollera innan du skickar in din ansökan. Detta för att du ska få dina pengar utbetalt direkt.

  • Först och främst måste du såklart kontrollera att långivaren du vänder dig till faktiskt har öppet under kvällen. Ett obemannat kontor betalar tyvärr inte ut några lån så släng ett extra öga på öppettiderna. En hel del smslångivare brukar ha öppet till så sent som 22:00.
  • Kontrollera att du skickar in din ansökan med god marginal innan kontoret stänger, gärna 30 minuter innan om det är möjligt, för att vara säker på att din ansökan hinner behandlas och dina pengar hinner bli utbetalade samma kväll.
  • Se till så att du och långivaren du vänder dig till använder er av samma bank. Detta eftersom att pengarna då kommer överföras till ditt konto i samma stund som långivaren genomför sin utbetalning. Har ni olika banker kan du räkna med att ha pengarna följande bankdag.

Om du ansöker efter stängning

Skulle du inte hinna att ansöka efter att kontoret stängt kan det ändå vara bra att skicka in din ansökan. Då behandlas nämligen din ansökan direkt när kontoret öppnar följande morgon och du har dina pengar snabbare än om du skulle ansöka på morgonen. Med andra ord är det snabbaste alternativet att skicka in låneansökan efter att kontoret stängt.

I vissa fall kan långivaren bevilja och betala ut ditt lån trots att kontoret stängt för en liten stund sedan. Detta är inte särskilt vanligt men det kan självklart vara en trevlig överraskning.

Smslån på kvällen – akta dig för spontanköp

Även om ett smslån kan verka som en bra och framförallt snabb lösning är det alltid lika viktigt att du ifrågasätter om lånet faktiskt är en god idé eller ej. Skulle det vara så att en akut utgift dyker upp är det en sak men spontanköp bör man alltid akta sig för. Låt säga att du sitter och slösurfar på nätet och plötsligt hittar ett kap (som du egentligen inte behöver) eller att du testar lyckan i ditt favoritcasino. Detta är väldigt riskfyllda situationer när man har tillgång till snabba lån, så tänk alltid en extra gång och glöm inte att vara ansvarsfull. Det är trots allt du som kommer behöva ta hand om räkningen i slutändan.

Tänka på innan du ansöker om ett smslån på kvällen

När du funderar på att ta ett smslån på kvällen är det viktigt att vara medveten om några nyckelfaktorer som kan påverka ditt lånebeslut och din förmåga att återbetala lånet. Här är en lista över vad du bör tänka på innan du ansöker om ett smslån:

  1. Återbetalningsförmåga: Innan du ansöker om ett lån, se till att du har en fast plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Om du inte kan betala tillbaka lånet kan det leda till extra avgifter och höga räntekostnader.
  2. Ränta och avgifter: Smslån har ofta höga räntor och avgifter. Se till att du förstår exakt vad dessa kostnader är innan du tar lånet.
  3. Lånets villkor: Läs igenom låneavtalet noggrant. Var särskilt uppmärksam på vilka villkor som gäller för försenad återbetalning eller missade betalningar.
  4. Kreditupplysning: Vissa långivare kan göra en kreditupplysning hos UC, vilket kan påverka din kreditvärdighet. Om du ansöker om flera lån kan detta sänka din kreditvärdighet. Välj ett smslån utan UC.
  5. Olika långivare: Använd jämförelsetjänsten på Smslånen.se för att jämföra olika långivare och deras erbjudanden. Detta kan hjälpa dig att hitta det bästa lånet för din situation.
  6. Bekvämlighet och tillgänglighet: Smslån kan ofta godkännas och betalas ut mycket snabbt. Vilket kan vara fördelaktigt om du behöver pengarna direkt. Dock bör du inte stressa dig till att ett olämpligt lån.

Kom ihåg att alltid ansöka om lån ansvarsfullt och att endast låna pengar om du är säker på att du kan betala tillbaka dem inom den överenskomna tiden.

Smslån på kvällen – Vad händer om jag inte har rätt bank?

Att få tillgång till pengar via smslån har blivit allt mer populärt, men att inte vara kund hos en av de större bankerna som SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken kan ibland vara en utmaning, särskilt om du behöver dina pengar snabbt, till exempel på kvällen.

Direktutbetalningar till dessa större banker görs dygnet runt, även på kvällar och helger. Men för kunder hos mindre banker kan det ta längre tid för lånet att bli utbetalt. I sådana fall kommer pengarna oftast in på kontot nästföljande vardag. Då kan det vara svårt att hitta ett smslån helg.

Detta kan skapa problem om du behöver pengarna akut. Men det finns långivare som erbjuder direktutbetalningar även till mindre banker på kvällar och helger. Dessa långivare har specialiserat sig på att erbjuda snabba lån till en bredare kundbas. Vilket inkluderar kunder hos mindre banker.

För att hitta en sådan långivare kan du använda jämförelsetjänsten här på Smslånen.se. Vi hjälper dig att hitta en långivare som kan betala ut pengar till din specifika bank snabbt.

Kom ihåg att även om smslån kan vara lockande, bör de bara användas i nödsituationer.

Banker du kan få kvällsutbetalning till:

  • Nordea
  • Swedbank
  • Handelsbanken
  • SEB
  • Danske Bank
  • Skandiabanken
  • Länsförsäkringar
  • SBAB

Ansökan efter stängning

Idag är det få långivare som stänger ner helt och hållet. Istället använder de ett automatiskt system för att godkänna din ansökan och betala ut pengarna. Därför kan du oftast utan problem ansöka om ett smslån på kvällen, även efter att långivaren har stängt. Dock kan en del långivare kräva en manuell kontroll för vissa låntagare, då kommer du inte att kunna få pengarna utbetalda. Detta är däremot inte något som händer speciellt ofta.

Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.