Snabblån med betalningsanmärkning via Smslånen.se

Oväntade utgifter kan vara svåra att hantera om du inte har en buffert för sådana händelser. Om du inte har en buffert kan en betalningsanmärkning göra det svårare att få ett lån. 

Smslånen.se har tagit fram en lista över snabblån med betalningsanmärkning för att du ska kunna hitta ett lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Vad innebär ett snabblån med betalningsanmärkning?

Ett snabblån med betalningsanmärkning är ett lån som du kan ansöka om trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. 

Snabblån med betalningsanmärkning kan vara ett enkelt sätt att lösa en tillfällig kris på. Du kan snabbt få in pengarna på kontot, trots att du har en betalningsanmärkning får du lånet beviljat på några minuter.

Långivare som erbjuder denna typ av lån tar hänsyn till mer än bara din kreditvärdighet när de fattar sitt beslut. Faktorer som din nuvarande ekonomiska situation och din förmåga att betala tillbaka lånet kan vara lika, om inte mer, avgörande.

Hitta snabblån med anmärkning på Smslånen.se

På Smslånen.se har vi tagit fram datapunkter för alla långivare som erbjuder smslån eller kontokrediter. 

Vi har sedan gått igenom informationen för att ta fram de bästa långivarna på marknaden för snabblån med anmärkning. Du kan hos oss läsa omdömen om varje långivare men också snabbt jämföra deras räntor och avgifter.

Ferratum har höjt sin ränta

Kan du ta smslån trots betalningsanmärkning?

Många kanske tror att det är svårt att få ett lån med betalningsanmärkning, men så behöver det inte vara om du funderar på att ta ett smslån.

Till skillnad från de vanliga bankerna, som i stort sett aldrig lånar ut pengar om du har betalningsanmärkningar, tittar många smslånegivare på andra faktorer som gör att man kan ta ett snabblån med anmärkningar.

Betalningsanmärkningar behöver alltså inte alls vara ett hinder för att ta ett smslån, och det är tur det.

Johannes Larsson

Det vore trist om du inte skulle kunna ta ett litet smslån trots betalningsanmärkning bara för att du kanske missade att betala en räkning när du var på en långresa eller för att du för två år sedan var luspank och inte kunde betala alla dina räkningar.

Smslånen.se tycker, precis som de långivare som accepterar smslån med betalningsanmärkningar, att nuet är betydligt viktigare än det förflutna. Vad spelar det för roll om du hade en dålig ekonomi igår om du har en mycket bättre ekonomi idag?

Company Interest Rate Loan Period (months) Minimum Amount (EUR) Maximum Amount (EUR) UC Credit History Rating Besök Apply

Så kan du låna pengar med betalningsanmärkning

En långivare som accepterar smslån med betalningsanmärkningar tar alltid en kreditupplysning. Precis som alla andra långivare när du ansöker om ett lån. Men istället för att stirra sig blinda på dina anmärkningar tittar de på din betalningsförmåga.

Och det som påverkar din betalningsförmåga är framförallt det här:

 • Inkomst. Hur stor inkomst du har, du behöver inte ha en fast anställning eftersom smslån är så små och betalas tillbaka snabbt.
 • Skulder. Långivaren kollar om du har någon skuld kvar hos Kronofogden. Skulle du ha det, får du tyvärr sällan låna pengar.
 • Nuvarande lån. De kollar på hur många aktiva lån och övriga krediter du har.
 • Tidigare lån. Om du har lånat hos smslångivaren tidigare tittar de på hur du har skött dina tidigare smslån hos dem.
 • Familjestorlek. De tittar på hur många du måste försörja på din inkomst.
 • Utgifter. De kollar vilka andra fasta utgifter du har, t ex utgifter för hyra, el och vatten.

Långivaren gör en KALP-analys 

När du ansöker om ett sms lån med betalningsanmärkning gör långivaren en KALP analys av din situation. De tittar på allt som vi nämnt ovan för att se hur mycket du har kvar att leva på. Långivaren tittar då på dina inkomster och utgifter. Bland utgifterna tittar långivaren på din hyra, dina matkostnader, bil- och driftskostnader för bostaden. 

Senaste nyheterna om lån

Finns det då tillräckligt med pengar kvar är det mycket troligt att ansökan blir beviljad.

Test
Test

Kraven för smslån med betalningsanmärkningar varierar

Vid sidan av denna granskning tittar långivaren även på själva betalningsanmärkningarna och väger de mot din individuella betalningsförmåga.

Men olika smslångivare har olika krav när det gäller smslån med betalningsanmärkning. Så här kan det se ut:

 • Helhetsbedömning. Långivaren har inga förutbestämda krav på hur många betalningsanmärkningar du får ha, utan gör istället en helhetsbedömning.
 • Tak. Långivaren har ett tak för hur många betalningsanmärkningar du får ha, det kan handla om alltifrån 1 anmärkning upp till 9 stycken.
 • Summa. Långivaren vill inte att skulden bakom betalningsanmärkningen ska ha varit större än ett visst belopp. Det här är emellertid ett ganska ovanligt krav.
 • Tidsgräns. Långivaren har en gräns på hur gamla dina anmärkningar får vara. Normalt sett får du inte ha dragit på dig en ny betalningsanmärkning under det senaste halvåret.
smslån med betalningsanmärkning

Grundkrav för smslån med betalningsanmärkning

Det finns grundkrav för att få låna pengar och det gäller även för smslån med betalningsanmärkningar. För att få låna pengar måste du vara minst 18 år gammal, ha någon form av inkomst och möjligheten att återbetala lånet. 

Ett exempel på vilka krav en långivare kan ställa:

 • Ålder. Minst 18 år gammal 
 • Bosatt. Folkbokförd i Sverige. 
 • Bankkonto. Svenskt bankkonto. 
 • Åldersgräns. En åldergräns på 75 år. 
 • Lägsta inkomst. En lägsta inkomst på 10 000 kr per månad.

Nekad när du vill ta ett smslån med betalningsanmärkningar

Skulle du få avslag på din ansökan om ett smslån med anmärkning kan du alltid ringa långivaren och föra en dialog med dem. Det ligger i deras intresse att låna ut pengar till dig, även om du har betalningsanmärkningar, om du kan betalar tillbaka lånet. 

Det kan vara svårt att gå från avslag till att bli beviljad men om du kan visa att din inkomst ökat sedan förra året. Eller om dina fasta kostnader har minskat under den senaste tiden (t ex för att du har flyttat till en bostad med lägre hyra) kan det öka dina chanser att bli beviljad ett smslån med betalningsanmärkningar.  Även om du först fått ett nej. 

Tänk bara på att ju fler betalningsanmärkningar du har desto svårare kan det bli att få smslån. Om de är helt ointresserade av att hjälpa dig kan du alltid testa att låna pengar med betalningsanmärkning någon annanstans.

Kan jag låna en större summa?

Hos Smslånen.se kan du låna upp till 20 000 kr med betalningsanmärkning,t ex hos Ferratum med deras kontokredit. Återkommande långivare kan få en kontokredit upp till 45 000 kr.

Det finns flera långivare som erbjuder större summor till personer med betalningsanmärkning utöver Ferratum. Bland annat vanliga privatlån, smslån och kontokrediter, det finns även omstartslån och möjligheten att samla lån och krediter. 

Låna med en kontokredit med betalningsanmärkning

En kontokredit ger dig ett beviljat låneutrymme du kan använda när som helst. Du kan ta ut delar av det när det passar dig och du betalar då enbart räntan på det beloppet du tagit ut.

Du kan när som helst föra över pengar från en kontokredit till ditt bankkonto. Du betalar bara ränta på pengar du tagit ut och kan användas som en buffert.

Konceptet är likt ett kreditkort men utan ett fysiskt kort att använda. Du gör istället uttag från kontokrediten direkt till ditt bankkonto när du behöver det.

Räkneexempel på smslån med information från långivare: 

När du funderar på att låna en större summa kan du använda vår tabell över långivare nedanför som referens. Den visar skillnaderna mellan långivare där vi räknat med en återbetalningstid på 12 månader, med den lägsta nominella räntan och inkluderar uppläggningsavgifterna. Vi har hämtat informationen från långivarna den 5 februari 2024:

Långivare:Lånebelopp:Ränta:Totalkostnad:
Saldo10 000 kr19,5%2345 kr
Ferratum10 000 kr43,33%4333 kr
Viaconto10 000 kr39,5%3950 kr
Brixo10 000 kr28,95%2895 kr

Det kan finnas andra avgifter som tillkommer lånet som inte finns med i vår tabell som fakturaavgifter och administrationsavgifter. De kostnaderna kan göra att den totala summan du betalar för att låna en större summa skiljer sig från de som finns i tabellen. Du hittar alltid uppdaterad information i våra omdömen om varje långivare.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering hos kreditupplysningsföretagen när en person misslyckats med att betala sina skulder i tid. Noteringen kommer inte direkt utan processen att få en betalningsanmärkning tar lite tid.  

Så här går processen till för att få en betalningsanmärkning: 

 1. Räkning. Först en räkning på skulden som inte betalas. 
 2. Påminnelse. En tid därpå skickas en påminnelse ut som inte betalas. 
 3. Inkasso. Efter detta skickas skulden till ett inkassobolag som skickar ett inkassokrav. 
 4. Kronofogden. Om inkassokravet inte betalas i tid skickas skulden vidare till Kronofogden. 
 5. Krav på skulden. Kronofogden skickar ut ett krav på skulden, betalas den i tid blir det inte en betalningsanmärkning. 
 6. Betalningsanmärkning. Först när personen blivit ordentligt delgiven skulden (skrivit under kravet från Kronofogden) och tidsfristen gått ut får personen en betalningsanmärkning. 

Hur lång tid tar det att få en betalningsanmärkning? 

Från första räkningen till det att du får en betalningsanmärkning har vanligtvis minst 1 – 2 månader passerat. Betalningsanmärkningen gör det svårare att få lån, köpa saker på avbetalning och även att hyra en lägenhet. 

Under tre år ligger betalningsanmärkningen kvar från datumet för skuldregleringen. Därför är det viktigt att du försöker undvika betalningsanmärkningar genom att betala allt i god tid. Även om det inte helt hindrar dig från att låna pengar är det färre långivare som är villiga att låna ut pengar till dig om du har en betalningsanmärkning. 

Undvik betalningsanmärkningar 

Att undvika betalningsanmärkningar leder till att du slipper en försämrad kreditvärdighet. Du kan in framtiden låna pengar om det behövs. Samtidigt slipper du känna dig stressad över din ekonomiska situation. 

Du kan undvika betalningsanmärkningar genom att: 

 • Betala i tid. Att betala räkningar i tid. 
 • Ta kontakt. Att kontakta företaget du är skyldig pengar och begära en längre betalningstid. 
 • Avbetalningsplan. Försök få en avbetalningsplan hos företaget eller inkassobolaget. 

En betalningsanmärkning gör det svårare att få lån och en skuld som ligger hos Kronofogden kommer göra det nästintill omöjligt. Betala dina skulder så fort som möjligt för att få en bättre kreditvärdighet.

Hur påverkas din kreditvärdighet av betalningsanmärkningar?

Kreditvärdigheten spelar en stor roll när en långivare bedömer din ansökan om ett SMS-lån. Faktorer som inkomst, anställning, skulder och hur du skött dina tidigare betalningar vägs in. Betalningsanmärkningar påverkar därför din kreditvärdighet negativt och minskar därmed dina möjligheter att få ett lån.

Förbättra din kreditvärdighet 

Det finns flera sätt du kan förbättra din kreditvärdighet på för att få bättre villkor och räntor när du vill låna pengar. För att du ska kunna förbättra din kreditvärdighet och öka dina chanser att bli beviljad ett lån med betalningsanmärkningar kan du: 

 • Inkomst. Ha en stabil inkomst.
 • Betala av. Betala av eller minska dina befintliga skulder med regelbundna avbetalningar. 
 • Ansök om ett lån i taget. Undvik att ansöka om flera lån samtidigt. Flera förfrågningar om lån hos UC påverkar din kreditvärdighet negativt. 
 • Budget. Sätt upp en realistisk budget för dig själv och följ den. 
 • Tålamod. Ha tålamod, dina betalningsanmärkningar försvinner efter tre år.

Låna pengar med betalningsanmärkningar: Vad du ska tänka på!

När du vill låna pengar med betalningsanmärkningar ska du vara medveten om att en del långivare tar högre räntor än om du saknat betalningsanmärkningar. Du har också färre långivare att välja mellan då inte alla långivare tillåter att deras låntagare har anmärkningar. 

Det finns också långivare som inte ger låntagare en högre ränta utan villkoren är desamma oavsett om du har eller inte har betalningsanmärkningar. Smslånen.se erbjuder en plattform där du kan jämföra olika långivare och hitta det bästa alternativet för din situation. Tänk på att alltid jämföra långivarna innan du ansöker om ett lån. Börja dock med att tänka på om du verkligen behöver låna pengar eller om det finns andra alternativ.

Risker med smslån med betalningsanmärkningar

Det finns flera risker med smslån med betalningsanmärkningar: 

 • Skuldsättning. Du kan få en ökad skuldsättning. 
 • Svårt att betala. Du kan ha svårt att betala tillbaka skulden. 
 • Fler anmärkningar. Vilket gör att du får fler betalningsanmärkningar. 
 • Kreditvärdighet. Du får en försämrad kreditvärdighet. 
 • Svårt att få lån. Svårare att få lån i framtiden om du inte betalar tillbaka i tid. 
 • Kronofogden. Får du en skuld hos Kronofogden blir det omöjligt att låna pengar.

Långivare som lånar ut till personer med betalningsanmärkningar

Här på Smslånen.se har vi tagit fram en lista på långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar. Använd vår jämförelsetjänst för att hitta ett smslån trots betalningsanmärkningar som har en låg ränta och låga avgifter. 

Även om du har möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkningar ska du först se till att du har förmågan att betala tillbaka lånet i tid. 

Trots att du känner att ett lån skulle hjälpa din situation är det bättre att tänka långsiktigt. Fler skulder kommer inte att underlätta din nuvarande situation om du inte kan betala tillbaka lånet. 

Tre långivare som godkänner betalningsanmärkningar och ger svar direkt

 • Ferratum – Hos Ferratum kan du låna upp till 40 000 kr trots betalningsanmärkningar. 
 • Saldo – Låna upp till 20 000 kr hos Saldo med betalningsanmärkningar och utan UC. 
 • Viaconto – Låna upp till 20 000 kr hos Viaconto trots betalningsanmärkningar och utan UC.

Långivare som accepterar smslån med betalningsanmärkning

Nedan är en lista på långivare som godkänner smslån med betalningsanmärkning.

Listan är sorterad på ”Anmärkning OK” men du hittar även andra långivare som vi rekommenderar.

Company Interest Rate Loan Period (months) Minimum Amount (EUR) Maximum Amount (EUR) UC Credit History Rating Besök Apply

Ansökningsprocessen för smslån med betalningsanmärkningar

Innan du ansöker om ett smslån med hjälp av oss på Smslånen.se bör du känna några saker. Varje långivare tar en individuell kreditupplysning på samtliga långivare. Det betyder att du inte nödvändigtvis kommer att bli beviljad ett lån. Trots att det står på deras hemsida att de accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.

Börja med att gå igenom vår lista över långivare som tillåter att du har anmärkningar. Läs alltid igenom deras villkor och krav på dig som låntagare. För att du ska veta att du uppfyller de krav som finns, gör du inte det kommer du inte heller att bli beviljad ett lån.

 • Läs våra omdömen. I våra omdömen hittar du information om varje långivare och deras krav. Samma information går också att hitta direkt på långivarens hemsida.
 • Beloppet du vill låna. Kontrollera att långivaren är villig att låna ut det belopp du behöver låna för att spara tid.

När du väl har hittat ett smslån du tycker passar som har en låg ränta och låga avgifter börjar ansökningsprocessen. Det är väldigt viktigt att du jämför långivarna då det finns stora skillnader i ränta och avgifter mellan dem.

Fyll i ansökan hos långivaren

Ansökningsprocessen för smslån med betalningsanmärkningar skiljer sig inte från ansökningar om andra lån. Du fyller i dina uppgifter, dina kostnader, andra lån du har samt alla eventuellt andra uppgifter som behövs. Du verifierar din identitet med hjälp av bank-ID och sen är ansökningsprocessen klar.

Oftast har du svaret på om du blir beviljad ett lån på skärmen direkt efter att låneansökan är inskickad. Beroende på långivare och din situation kan det ibland dröja några minuter. I väldigt sällsynta fall kan det behövas en manuell kontroll av uppgifterna och då tar det längre tid.

För de allra flesta har du besked direkt om du får lånet beviljat eller inte.

Tar ansökan väldigt lång tid kan du:

 1. Kontakta långivaren direkt under deras öppettider.
 2. Är kundtjänsten stängd kan du försöka skicka ett email.
 3. Ibland tar det tid att få svar så ha tålamod.
 4. Behöver du pengarna snabbt kan du ansöka om ett annat snabblån.

Förbered dig på att det ibland kan ta en stund att få besked. Vanligtvis går det snabbt men ibland kan det ta det. Ha tålamod och om du verkligen behöver pengarna direkt kan du vända dig till en annan långivare.

Smslån trots Kronofogden via Smslånen.se

Om du har skulder hos Kronofogden kan det bli svårt att få ett smslån beviljat. Här på Smslånen.se finns det långivare som kan ge dig ett smslån trots Kronofogden. De tittar då på din nuvarande ekonomiska situation och på din möjlighet att betala tillbaka lånet i framtiden. 

Det är svårt att hitta ett smslån om du har skulder hos Kronofogdemyndigheten. De flesta långivarna kommer inte att erbjuda dig ett lån om du har obetalda skulder.

Kom ihåg att det är viktigt att tänka igenom beslutet att låna pengar om du har skulder hos Kronofogden. Även fast det finns smslån trots Kronofogden bör du ha en långsiktig plan för att förbättra din situation.

Smslån med skulder hos Kronofogden

Det går sällan att låna pengar med skulder hos Kronofogden med ett par undantag. Långivare som tittar på din ekonomi kan ibland godkänna ett smslån trots Kronofogden. Dock är det ytterst få långivare som accepterar detta.

Kontrollera alltid långivarens krav på dig som låntagare och står det att de inte accepterar skulder hos Kronofogden, kommer du inte att kunna låna pengar hos den långivaren. Då finns det ingen anledning till att ansöka om ett lån heller.

Varför det är svårt att låna med skulder hos Kronofogden

Att låna pengar kan ibland vara nödvändigt men om du har skulder hos Kronofogden blir det svårt. Anledningen är att långivaren har svårt att se hur du har möjligheten att betala tillbaka lånet. Även om det finns enstaka långivare som kan överväga att ge dig ett smslån med skulder hos Kronofogden är de inte många.

En skuld hos Kronofogden visar trots allt att du sitter i en svår situation. Det kan vid ett sådant tillfälle vara bättre att se över andra alternativ för att lösa din ekonomiska situation. Ett smslån kommer inte att rädda situationen mer än kortsiktigt.

Smslån med betalningsanmärkning utan UC

Upplysningscentralen, även känd som UC, är ett kreditupplysningsföretag som de flesta långivare använder sig av. Det är däremot inte det enda kreditupplysningsföretaget utan Bisnode och Creditsafe finns också. 

När du ansöker om ett smslån med betalningsanmärkning utan UC registreras inte den ansökan hos Upplysningscentralen. Dina ansökningar kan därmed inte ses av utomstående och du ansöker då utan att det påverkar dina framtida möjligheter att få ett lån beviljat.

Låna alltid utan UC kontroll 

Det är inte alltid möjligt att låna utan UC kontroll men när du har möjligheten att göra det ska du välja en långivare som använder Bisnode eller Creditsafe. Din ansökan syns då inte och blir inte heller registrerad som en förfrågan. 

Vi på Smslånen.se vill verkligen rekommendera att du i första hand vänder dig till långivare som inte använder UC för sina kreditupplysningar. Många förfrågningar på din UC kan sänka din kreditvärdighet.

Har du många UC förfrågningar kan det minska din kreditvärdighet och i längden göra det väldigt svårt att bli beviljad ett lån i framtiden. Om du vill ansöka om ett smslån med betalningsanmärkningar utan UC har du flera långivare att välja mellan. 

Långivare som erbjuder smslån med betalningsanmärkning utan UC: 

 1. Saldo – Erbjuder en kontokredit på upp till 20 000 kr utan UC. 
 2. Viaconto – Accepterar betalningsanmärkningar och tar inte UC, erbjuder en kontokredit på upp till 20 000 kr.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna kring smslån med betalningsanmärkningar och svaren. 

Är det svårt att få ett smslån med anmärkning?

Nej, det är inte svårt att låna pengar när du har betalningsanmärkningar om de är äldre än 6 månader.  En anmärkning minskar antalet långivare men om du uppfyller grundkraven för ett lån bör du inte ha några svårigheter.

Hur mycket kan jag låna?

Generellt erbjuder långivare mellan 500 kr och 50 000 kr till dig som har betalningsanmärkningar. Har flera betalningsanmärkningar kan det påverka hur mycket du kommer att kunna få låna första gången.

Hur kan jag öka mina chanser att bli beviljad ett smslån med betalningsanmärkningar?

Du kan alltid använda en medlåntagare, ansöka om ett lån från en långivare med låga krav eller ansöka om ett mindre belopp. Ansök inte om flera lån samtidigt.

Hur länge finns min betalningsanmärkning kvar?

Betalningsanmärkningen ligger kvar i tre år från det datum då du betalade skulden. Att du har betalat skulden gör inte att anmärkningen försvinner utan det tar tre år.

Blir det dyrare för mig att låna med betalningsanmärkningar?

Ja, det kan bli dyrare att låna pengar om du har anmärkningar. En anmärkning kan ses av långivaren som att det är en högre risk att låna ut pengar till dig och det i sin tur ökar räntan du betalar.

Vilken ränta kommer jag få på mitt smslån?

Räntan för smslån skiljer sig väldigt mycket från långivare till långivare. Använd vår smarta jämförelsetjänst för att hitta långivaren med lägst ränta.

Kan jag låna större summor med betalningsanmärkningar?

Ja, du kan låna större summor med betalningsanmärkningar. En kontokredit på 40 000 kr erbjuds av exempelvis Ferratum. Behöver du låna större summor än det finns det privatlån som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar men de kan vara svårare att få.

När försvinner min betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år från det att skulden reglerades. När den tiden passerat försvinner den automatiskt.

Hur gammal måste betalningsanmärkningen vara för att jag ska få låna?

Ett vanligt krav från en långivare är att det måste har gått minst 6 månader sedan du fick din betalningsanmärkning.

Tar långivaren alltid en kreditupplysning?

Alla långivare tar en kreditupplysning när du ansöker om ett smslån eller annat lån. Alla långivare använder sig däremot inte av UC utan kan använda Bisnode eller Creditsafe istället.

Profilbild
Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.