Att smslån och snabblån är en låneform som snabbt blivit populär råder det ingen tvekan om. Från att ha varit något utav en vilda-västern bransch som varit omtalad i media så har den idag utvecklats till en mogen och ansvarsfull låneindustri. Så hur kommer det sig egentligen att smslån vunnit så mycket mark? 

Lättillgängligheten en viktig faktor

Att låna pengar kommer i regel till följd av två orsaker. En planerad investering eller en oförutsedd utgift. Den förstnämnda formen kan till exempel innefatta bostadslån, bilköp eller andra former av investeringar. Oförutsedda utgifter är däremot någonting som vi inte kan råda över riktigt lika enkelt. Tyvärr lever idag många med tuffa marginaler vilket medför att ett plötsligt veterinärsbesök eller trasig bakaxel på bilen kan bli svårmött rent ekonomiskt.

Vid oförutsedda utgifter blir lättillgängligheten av lån en viktig faktor. Man vill helt enkelt kunna låna pengar snabbt likaväl som låna pengar billigt. Att gå igenom långdragna lånprocesser hos sin bank uppleva ofta som lite omodernt och byråkratiskt hos somliga. Särskilt ifall man är på jakt efter ett tillfälligt privatlån. Det är vid sådana tillfällen som smslån eller snabblån kan börja bli intressant.

Billiga smslån är idag en verklighet

Många kreditörer och långivare agerar idag mycket ansvarsfullt när det kommer till att låna ut pengar. Eftersom man ofta lånar utan säkerhet så baserar långivaren sin bedömning om kunders betalningsförmåga på andra faktorer än vanliga banker. Detta medför att man kan få snabba lån på kort tid

Billiga smslån är idag en verklighet som inte många tror existerar. Vissa långivare erbjuder introduktionserbjudande där man kan få första lånet rabatterat eller räntefritt (beroende på summa man lånar). Andra har ganska så generösa återbetalningsmodeller. Något som ofta kommenteras är den höga räntan på snabblån – vilket är sant. Det som däremot är viktigt att komma ihåg är att lånet återbetalas i regel under väldigt kort tid. Så den faktiska avgiften blir inte så farlig som många tror.

Ett billigt smslån består i regel av ett par grundförutsättningar. Det första är såklart räntan som man noggrant bör jämföra mellan olika långivare. Denna kan ofta skilja sig nämnvärt beroende på storlek på lånet och vart man vänder sig för att låna. Andra faktorer som kan påverka priset för smslån är saker såsom uppläggningsavgift och avi-avgifter.  En av många populära långivare är Meddelandelån.

Hitta billiga lån inte så svårt

Att hitta billiga lån är alltså inte så svårt som många tror nu för tiden. Det viktiga är att jämföra smslån för att bilda sig en uppfattning om vilket erbjudande som passar ens budget och behov bäst. Att göra detta online är såklart det smidigaste och det finns massvis med hemsidor till ens hjälp.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att smslån och snabblån ökat i popularitet till följd av deras lättillgänglighet och mognade bransch. Som med alla andra låneformer och ekonomiska situationer i livet bör man alltid se till att låna ansvarsfullt. Men för den med ett stabilt jobb eller likviditet så kan snabblån vara en snabb lösning på ett tillfälligt problem. Lycka till!

Profilbild
Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.