Dra av för smslån i deklarationen

Dra av för smslån i deklarationen

Snart är det som bekant deadline för deklarationen 2016 så om du inte har deklarerat än är det hög tid att göra det nu. Om du inte har deklarerat senast 2 maj riskerar du att få betala en straffavgift för det och det är förmodligen något du helst vill undvika.

Om du har tagit ett eller flera smslån under 2015 ska du såklart dra av för den ränta du har betalat för smslånen. Förvisso är det inget du egentligen behöver tänka på själv eftersom alla kreditgivare är skyldiga att skicka in kontrolluppgifter till skatteverket, men du bör försäkerhets skull kolla att alla uppgifter verkligen finns med i deklarationen. Spara därför alltid alla papper och fakturor du får från smslångivarna.

Får jag även dra av för avgifterna?

Ja, får man dra av för andra låneavgifter eller är det bara räntan som är avdragsgill? Det kanske kan vara bra att veta redan innan man tar ett lån. Svaret på den frågan är både jag och nej, det beror på vilka avgifter det handlar om.

 • Du får göra avdrag för aviavgifter om lånet har haft några sådana, men bara om dina totala aviavgifter överstiger 1000 kr. Som du förstår måste du ha betalat tillbaka på ganska många smslån och andra lån samtidigt för att kunna dra av för det här. Och dessutom är det många smslån som inte har några aviavgifter eftersom man ofta får en elektronisk faktura istället.
 • Du får inte göra avdrag för eventuella uppläggningsavgifter. Tack och lov har de flesta smslån inga uppläggningsavgifter, det är oftast privatlån som har det.
 • Du får inte göra avdrag för eventuella sms-avgifter i samband med lånet, därför är det bättre att ansöka via nätet.
 • Du får inte göra avdrag för eventuell ansökningsavgift.

Som du ser är det i praktiken inte möjligt att göra några avdrag för annat än räntan, såvida du inte har många lån som har en aviavgift.

  Förlänga smslån eller inkasso?

  Därför har smslån blivit så populära

  Våra bästa Smslån

  Nedan finner du våra utvalda smslån 2023 med den bästa kundservicen, snabb utbetalning och låga räntor.

  Accepterar betalningsanmärkningar
  Lån upp till 30 000 kr
  Utan UC
  Inga dolda avgifter

  8.6

  Låna upp till 30 000 kr
  Snabb utbetalning
  Ingen UC
  Flexibel kontokredit

  7.6

  Direktutbetalning
  Flexibel återbetalning
  Utan UC
  Låna upp till 30 000 kr

  7.6