Förlänga smslån

Vill du förlänga ditt smslån? Här lär du dig hur det fungerar med förlängningar.

Ibland händer det att en låntagare missar datumet då lånet skulle varit inbetalt. Detta kan bero på olika orsaker, som exempelvis att du inte har nog med pengar, batteriet i bankdosan är slut eller kanske har du helt enkelt råka glömma.

I sådana situationer kan det vara skönt att ha möjligheten att förlänga lånet mot en mindre avgift. Nedan listar vi på Smslånen.se alla långivare som erbjuder förlängning av smslånet.

Behöver du hitta ett lån med snabb utbetalning, se vår sida om sms lån direkt.

Tänk efter innan du tar ett lån

Ett snabblån behöver faktiskt inte alls kosta dig särskilt mycket (ibland inte ett öre mer än det du lånat), förutsatt att du är noggrann med återbetalningen.

Innan du ansöker om ett smslån är det därför viktigt att du först sätter dig ner och kalkylerar så du verkligen är säker på att du kan betala tillbaka smslånet i tid.

Om du inte är säker på det bör du antingen strunta i att låna eller vända dig till en smslångivare som erbjuder möjligheten att förlänga lånet.

Att förlänga kan bli billigare

Väljer du en smslångivare som kan förlänga lån bör du ta reda på hur länge du kan förlänga smslånet och hur mycket det kommer att kosta. I normala fall betalar du samma ränta som du gör för din ordinarie lånetid och du brukar i alla fall kunna förlänga smslån med minst 30 dagar.

En kostnad som trots allt kan vara rimlig med tanke på att du då inte behöver riskera att få betalningsanmärkning eller någon straffavgift. Dessutom slipper du påminnelser och förseningsavgifter som garanterat kommer göra ditt lån mycket dyrare än planerat.

Mer om låneförlängning

En del långivare erbjuder förlängning månadsvis  i flera omgångar, men förläng inte smslånet för länge eftersom den slutliga räkningen kan bli väldigt dyr för dig.

Se istället möjligheten till förlängning som en slags nödlösning som är bra att falla tillbaka på om det skulle uppstå en oväntad kris. Försök att alltid prioritera att lånet ska betalas tillbaka i tid.

Här på Smslånen.se hittar du flera smslångivare som kan förlänga smslån, som till exempel Vivus, Paxo och ViaConto.