Varför ta ett sms lån?

Varför ska man ta ett smslån? Vad kan det det finnas för tänkbara scenarion där det faktiskt är fördelakigt att ta ett smslån?

Fördelarna med ett smslån är att är enkelt att ansöka, du får ett snabbt godkännande och pengarna finns ofta på ditt konto redan samma dag. Hur smidigt som helst.  Det finns hur många anledningar som helst till att folk tar ett smslån. Här är några exempel:

  • Anta att dina polare plötsligt får för sig att ta en sistaminutenresa till Grekland i mitten av maj. Du får din lön den 25:e maj och du har inte så mycket pengar på ditt konto. Om du tar ett smslån, som du betalar tillbaka några veckor senare, slipper du att missa resan och allt kul som du annars skulle ha gått miste om.
  • Anta att din TV pajar och fotbolls-EM precis har börjat. Ja, då kan ett smslån vara din räddning.
  • Anta att ni är en flerbarnsfamilj som inte har några ekonomiska marginaler. Vad händer om tvättmaskinen plötsligt går sönder? Ska ni ställa er och handtvätta familjens alla kläder? Inte speciellt lockande eller hur? Om ni tar ett smslån, som ni betalar tillbaka när ni har fått er lön, slipper ni att stå och tvätta hela kvällarna.
  • Anta att du är på jakt efter en riktigt schysst systemkamera som normalt kostar 10 000 kronor begagnad. Plötsligt ser du att kameran ligger ute på blocket för 6 000. Om du inte har 6 000 missar du tillfället att göra ett riktigt fynd. Om du tar ett smslån kommer du att tjäna tusenlappar, även efter att kostnaden för lånet är betald.