Vilka avgifter har ett smslån?

De flesta smslån har inga övriga avgifter om man bortser ifrån själva räntan. Det är få smslångivare som tar en uppläggningsavgift eller ansökningsavgift. För dig som låntagare är det här mycket fördelsaktigt eftersom du då inte har något att förlora på att ansöka om ett smslån även om du är osäker på huruvida du blir beviljad eller inte.

Här på Smslånen.se kan du enkelt ta reda på vilka avgifter som tas ut av vilka smslångivare. Normalt betalar du inte heller för någon aviavgift, så ett smslån är i de allra flesta fall helt befriat från alla slags avgifter förutom ränta.

Räntefria lån

Att låna räntefritt är ett erbjudande många smslångivare ger sina nya kunder. Eftersom konkurrensen mellan olika långivare är relativt stor är detta ett trevligt sätt att locka nya kunder. Räntefria lån är precis vad de låter som – ett lån där du inte betalar någon ränta alls. Dock kan det ibland tillkomma en uppläggningsavgift eller aviavgift, men detta brukar inte röra sig om särskilt stora summor och du blir informerad om det på hemsidan innan du ansöker. Notera att detta erbjudande endast gäller för snabblån, alltså inte för privatlån.

Kostnadsfria lån

Skulle du ansöka om ett gratis smslån betalar du emellertid inte för avgifter eller ränta alls, ett sånt smslån är alltså helt avgiftsfritt (se listan på räntefria lån här). Lånar du 3 000 kr så betalar du tillbaka 3 000 kr. Beloppen du kan låna helt utan kostnad burkar ligga på mellan 500 – 6 000 kr i mellan 14-60 dagar. Det är med andra ord en väldigt bra deal.