Hitta smslån med den bästa räntan

Senast uppdaterad 11 december, 2023
Profilbild
Författare:

Det finns egentligen två huvudsakliga saker som just smslån är kända för och det är att de är snabba och att de är väldigt dyra. Ett smslån är ett så kallat snabblån med ofta väldigt kort betalningstid.  

Själva tanken med just smslån är att de ska användas för mindre oväntade tillfälliga utgifter såsom att skicka iväg tvättmaskinen på lagning om den har gått sönder eller om du behöver lite extra pengar i plånboken under semestern. Ett smslån är också ett så kallat lån utan säkerhet. Det är detta som är en av anledningarna till att räntan på ditt lån ofta ligger åt det högre hållet. Men den goda nyheten är att det är fullt möjligt att få smslån med bäst ränta också.

Hur hittar man ett smslån med bäst ränta?

Även om smslån som sagt är ökända för att vara väldigt dyra så är det möjligt att få smslån med riktigt bra villkor och räntor. Tack vare en ständigt växande lånemarknad så blir konkurrensen mellan långivare allt större. För dig som låntagare innebär detta att långivarna helt enkelt behöver anpassa sig och förbättra sina lån för att kunna ha en chans mot sina konkurrenter.

Är du villig att leta runt lite så är det därför inte helt omöjligt att du kan hitta ett bra och förmånligt snabblån.

Men att sitta själv och söka runt bland de olika lån som finns tillgängliga är både långtråkigt och tidskrävande och helt enkelt inte något som de flesta varken har tid eller lust att göra idag. I samma veva så motverkar det lite själva poängen med snabblån.

Ett bra och enkelt sätt att spara tid i jakten på snabblån är därför att använda dig av en jämförelsetjänst. Här kan du enkelt söka efter olika lån utefter dina egna önskemål och krav. Alla andra lån sållas helt enkelt bort.

En annan klar fördel med att använda dig av en jämförelsetjänst är helt enkelt transparens. Till skillnad från när du tittar på ett lån direkt på långivarens hemsida så får du hos en jämförelsetjänst en klar översikt över vad ditt lån verkligen innebär och vad det kommer att kosta

Ofta kan långivare annars försöka gömma undan vissa avgifter och viktig information bland det finstilta. Resultatet då blir att du som låntagare får en väldigt otrevlig överraskning senare när räkningarna börjar trilla ner i brevlådan.

Genom att ha full koll på vad du egentligen ger dig in på med vardera lån så kan du fatta ett mer informerat och genomtänkt beslut innan du söker och slipper att bli blåst.

Profilbild
Johannes Larsson

Johannes Larsson är en erfaren finansskribent specialiserad på lån. Med över tio års erfarenhet, har han tjänat som redaktör på flera stora finansiella webbplatser och blivit citerad i välrenommerade tidningar som Forbes, Business Insider och Entrepreneur.

Med sms lån kan du ha pengarna på kontot snabbt och enkelt

Så hittar du det billigaste SMS-lånet utan onödiga avgifter

Våra bästa smslån

Nedan finner du våra utvalda smslån 2023 med den bästa kundservicen, snabb utbetalning och låga räntor.

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Lån upp till 30 000 kr
 • Utan UC
 • Inga dolda avgifter

7.7

 • Låna upp till 100 000 kr
 • 300 000 nöjda kunder
 • Snabb ansökning
 • Använd Bank-ID

7.3

 • Räntefri kredit
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC
 • Låna upp till 70 000 kr

8.5