Kreditupplysning

Här kommer Smslånen.se visa dig vad för information långivarna får när de tar en kreditupplysning.

Årsinkomst och anställning

I kreditupplysningen kan man se om du för närvarande har en fast anställning samt hur din senaste taxerade årsinkomst såg ut. Ibland kan de även se hur hög din nuvarande årsinkomst är om du har en anställning och årsinkomsten är registrerad i något statligt offentligt register.

Om du tjänar mer än vad du gjorde ditt senaste taxeringsår och det inte syns i kreditupplysningen kan du komplettera med ett arbetsgivarintyg som visar hur mycket du får i lön när du ansöker om ett lån. Om du har en låg inkomst ska du ansöka hos en långivare som antingen har låga inkomstkrav eller som gör en individuell bedömning.

Info om skulder och lån

I kreditupplysningen ser man även om du har andra lån och krediter. Orsaken till det är att långivarna måste veta
både hur mycket du tjänar och hur höga utgifter du har när de gör sin bedömning av din betalningsförmåga.

De ser även om du har skulder hos kronofogden och om du har det är det tyvärr mycket svårt att få ett smslån. Däremot kan du alltid prova att ansöka ändå, det kostar sällan något.

Info om betalningsanmärkningar

Om du har en eller flera betalningsanmärkningar syns de också i kreditupplysningen, vilket gör att det blir mycket svårt för dig att ta ett banklån, hyra en bostad eller teckna ett bredbands- eller mobilabonnemang.

Däremot finns det många smslångivare som tillåter betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning får man när en skuld hamnat hos kronofogden och om kronofogden gör en utmätning som misslyckas.

Civilstatus och antal personer i ditt hushåll

I kreditupplysningen står det om du är gift, ogift, frånskild eller änka/änkeman. Om du är gift ökar du dina chanser att få ett lån eller hyra en bostad om ditt gemål också har en inkomst, vilket beror på att gifta personer anses dela på alla utgifter och inkomster.house-made-of-money

Om du har flera barn i hushållet som inte arbetar blir det svårare för dig att få ett lån eftersom du då försörjer fler på din inkomst, men om det är flera i hushållet som jobbar är det bara positivt eftersom folk som delar hushåll anses dela på bostadskostnaderna.

Tidigare kreditupplysningar

Varje gång någon tar en kreditupplysning på dig registreras det hos det kreditupplysningsföretag som gjort kreditupplysningen. Om du ofta har ansökt om lån syns det alltså och det är inte alltid så bra när du ansöker om ett nytt lån, eftersom det då kan se ut som att du är desperat efter pengar och att du lever över dina tillgångar.

Det är därför som det är som många som ansöker om ett smslån utan UC eftersom kreditupplysningen då inte registreras hos UC, som är det kreditbolag de flesta banker och hyresvärdar använder sig av, utan hos andra upplysningsföretag.