Låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning – så gör du

Att låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning är inte så svårt som man kan tro. Faktum är att allt fler långivare, särskilt smslångivare, accepterar kunder som har anmärkningar. Detta behöver med andra ord inte alls vara ett hinder för att få ett snabbt lån. Kraven när det gäller betalningsanmärkningar vid privatlån börjar även de bli lite mildare. Kanske börjar man förstå att en betalningsanmärkning inte behöver definiera en persons hela ekonomi?

Vad är en anmärkning?

En betalningsanmärkning får du när du inte skött dina räkningar. Många tror att det är Kronofogden som sätter betalningsanmärkningar, men så är faktiskt inte fallet. Det är nämligen kreditupplysningsföretagen som gör det. En betalningsanmärkning får du alltså är upplysningsföretaget ansett att du inte skött din ekonomi noggrant. Kanske har du slarvat med räkningar eller kanske har du helt enkelt inte haft råd att betala dem.

Hur som helst så kommer denna anmärkning göra en hel del moment i ditt liv lite svårare. Anmärkningen syns nämligen i alla kreditregister och det kommer till exempel bli svårare att ingå hyresavtal, teckna olika abonnemang och ta lån.

Betalningsanmärkning – finns kvar i tre år

En betalningsanmärkning finns kvar i registret under tre års tid. Tre år är lång tid och mycket kan hända under denna period. Har man tidigare haft en sämre ekonomi som lett till en anmärkning kan situationen mycket väl ordna upp sig under tre år. Visst, en anmärkning är såklart ett straff för att man inte betalat i tid och något man ska lära sig av. Men tre år är trots allt en mycket lång tid.

I den individuella kreditbedömningen tittar man trots allt på kundens ekonomi i dagsläget. Om den ser god ut och man inte haft några ekonomiska problem sedan över två år tillbaka, varför ska man då inte kunna låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning?

Behöver inte vara ett tecken på dålig ekonomi

En betalningsanmärkning behöver inte alltid bero på att personen ifråga har en dålig ekonomi. Det är minst lika vanligt att människor drar på sig anmärkningar på grund av slarv eller glömska. Kanske har du vistats utomlands under en längre period och helt glömt bort en räkning som skulle betalas. Flera påminnelser hamnar i din brevlåda men du kan ju inte se detta eftersom du inte är hemma.

Det kan även vara så att du nyligen bytt bostad och adressändrat. Mycket post kan försvinna i samband med detta och skulle en eller flera räkningar råka komma bort kan du även då få en anmärkning som följd. Med andra ord så behöver en anmärkning inte tyda på en skakig ekonomi. Självklart rättfärdigar vi inte slarv heller, men det är ju trots allt lite skillnad om du fått en anmärkning på grund av en olyckshändelse.

Smslångivare accepterar ofta anmärkningar

Om du är ute efter att låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning är ett smslån ofta ett bra alternativ. Många smslångivare accepterar kunder med anmärkningar dels eftersom de istället väljer att göra en individuell prövning på kundens ekonomi och dels för att det ofta rör sig om lite mindre lånesummor som ska betalas tillbaka snabbt.

Vad gäller vid privatlån?

När det gäller privatlån är det emellertid lite svårare att bli beviljad ett lån trots betalningsanmärkningar. Detta eftersom det ofta rör sig om större belopp och därmed är kravet på en god kreditvärdighet högre.

Att bli beviljad ett privatlån trots betalningsanmärkning är dock inte omöjligt då det finns vissa långivare som accepterar detta. De kan istället ha krav på att du inte får låna allt för mycket eller så krävs det att du har en högre årsinkomst. Dina chanser att få ett privatlån beviljad ökar ofta om du har en medsökande eller en borgensman.