Olika typer av lån

Om du är i behov av ett lån finns det många olika lån att välja på och vilket lån du ska välja beror på hur mycket du vill låna, under hur lång tid du vill låna och vad du ska ha pengarna till. Nu ska vi på Smslånen.se titta på tre olika lån som vänder sig till privatpersoner.

Privatlån

Ett privatlån är ett lån som inte kräver någon säkerhet och som används, likt ett smslån, för konsumtion. Ett vanligt privatlån kan ligga på alltifrån några tusenlappar upp till hela 500 000 kr och har normalt en avbetalningstid på 1 – 12 år. Dock finns det privatlån som har en lånetid på endast 6 månader och vissa kan ha en lånetid på hela 15 år. Om du tar ett privatlån betalas du av på det månadsvis. Kom ihåg att ju längre din återbetalningstid är desto dyrare blir ditt lån, med tanke på alla ränteavgifter som läggs på.

Ett privatlån passar utmärkt för dig som behöver låna en lite större summa pengar och/eller som vill ha en lång avbetalningstid. Det är vanligt att man använder ett privatlån för inköp av hobbyprylar, hemelektronik, heminredning, bilar, resor och kanske renoveringar.

Se alla privatlån som vi på Smslånen rekommenderar här.

Smslån

Ett smslån är också ett slags privatlån även om många betraktar privatlån och smslån som två helt olika lån. De likheter som finns mellan lånen är att det inte behövs någon säkerhet för att låna samt att båda används för konsumtion.

Det som skiljer dem åt är:

  • Smslån betalas ut snabbare. Vilket är fördelaktigt för dig om du skulle få någon plötsligt utgift eller hitta en väldigt bra deal innan du fått din lön.
  • Smslån rör sig om mindre summor och har därför en kortare återbetalningstid samt en högre ränta eftersom det är ett lån av hög risk.
  • Smslån har, på grund av sin höga risk, lägre krav. Detta gynnar dig som har en längre inkomst eller betalningsanmärkningar och inte behöver låna större summor.

Se alla smslån vi rekommenderar här.

Lån med säkerhet

Bolån och billån är två olika lån som brukar kräva en säkerhet. Oftast är det du köper för pengarna bankens säkerhet för lånet, till exempel den bostad eller den bil du har lånat till. Ett lån med säkerhet brukar ha högre krav när det gäller inkomst än ett privatlån och långivaren kan även ställa vissa krav på det du köper för lånet. Om du till exempel vill köpa en bil måste bilen vara köpt av en auktoriserad bilhandlare och får inte vara för gammal.

Här på Smslånen.se har vi många olika lån att välja på (inte bara smslån), så det är bara att söka efter det perfekta lånet i våra menyer ovan.