Samla lån

På tok för många människor betalar alldeles för mycket för sina lån och krediter. Det finns folk som har dragit på sig en massa små kostsamma lån och onödigt dyra krediter som de aldrig lyckas bli av med, något som gör att de får en onödigt ansträngd ekonomi och i värsta fall hamnar skulderna tillslut hos kronofogden.

Naturligtvis är detta inte alls bra men det finns lösningar, både för dig som kämpar på och betalar för dina dyra lån och
krediter och för dig som tillslut var tvungen att ge upp och därför hamnade hos kronofogden. Nu ska vi på Smslånen.se visa dig hur dessa lösningar ser ut.

Samla dina lån

Om du har ett antal dyra lån och krediter som kanske har en ränta på 10, 20 eller till och med 30 % är det verkligen hög tid att du löser dessa lån med ett nytt och betydligt billigare lån, alltså samlar samtliga lån hos en enda långivare. Det ger dig flera fördelar:

  • Betydligt lägre ränta. Om du löser dina lån med ett vanligt privatlån kan du få en så pass låg ränta som 4 % om din betalningsförmåga är mycket god, men även om du inte har en fullt så god ekonomi betalar du aldrig mer än 10 % i ränta.
  • Du får längre tid på dig. När du samlar dina lån kan du välja en avbetalningstid på 1- 12 år, så om du har en ansträngd ekonomi kan du se till att du får fler år på dig att betala av på ditt lån. Det är dock inte säkert att du behöver göra det eftersom dina lånekostnader kommer att sjunka rejält när du löser dina gamla lån och krediter med ett nytt lån.
  • Inga avgifter. Många kreditkort har en årsavgift och lån som betalas av med pappersfaktura har en aviavgift, det slipper du om väljer ett privatlån som du betalar av på via autogiro.
  • Bättre koll. Det är självklart enklare att ha koll på vad du ska betala i månaden om du har ett enda lån istället för flera.

Om du vill samla dina lån ser du oftast exakt hur mycket du tjänar på att göra det direkt på bankens hemsida. Det är bara att fylla i hur mycket du betalar idag och hur stora lån du har så ser du hur mycket du kan sänka dina utgifter.

Omstartslån

Ett omstartslån fungerar lite annorlunda än den sorts lån vi skrev om ovan, så här ser det ut:

  • Det som kallas för omstartslån vänder sig till dig som har haft det tufft ekonomiskt tidigare och har skulder hos kronofogden men som har fått en stabil inkomst igen.
  • Du måste ha en säkerhet för få låna. Förvisso har du knappast några tillgångar av betydande värde om du har kronofogdeskulder men du kan ta ett bolån och ha den nya bostaden som säkerhet. Om du tar ett omstartslån får du låna till både bostaden och den summa pengar som du är skyldig kronofogden som du kan lösa skulden med.