Slipp skulder på grund av solsemestern

Att finansiera sommarens semester med lånade pengar är inte särskilt ovanligt. Faktum är att hela 17 % av svenskarna någon gång lånat pengar till sin kommande resa. Nu när semestertiderna närmar sig med stormsteg har man räknat ut att ca 15 % kommer ta ett lån eller en kredit för att få lite extra pengar att resa för. Visst kan detta vara ett bra sätt att unna sig lite extra, men är man inte försiktig kan det leda till betalningssvårigheter och i värsta fall djupa skuldträsk.

Nedan ska vi titta lite närmare på hur du på bästa sätt kan utöka reskassan samtidigt som du håller dig borta ifrån farliga skuldfällor.

Resa för lånade pengar?

En ständigt återkommande fråga när det gäller att resa för lånade pengar är huruvida detta verkligen är en god ide. Borde man inte resa för sina egna pengar? Jo, självklart vore det ju allra bäst om man kunde ta av sina egna pengar för att unna sig en härlig resa. Dock är det inte alla som har möjlighet till detta.

Kanske har man inget sparat kapital eller kanske har man helt enkelt inte råd att lägga ut en klumpsumma för att betala en resa. Ska man då strunta i att unna sig lite välförtjänt semester? Nej, det tycker inte vi på Smslånen.se.

Avbetala din resa

Ett lån kan alltså vara den sista utvägen för den som gärna vill resa men som inte klarar av att betala resan direkt. Tar man ett lån eller en kredit kan man trots allt betala tillbaka pengarna under en längre period, vilket fler klarar av.

Så svaret är helt enkelt att ja, så länge man är realistisk när det gäller den egna betalningsförmågan, så kan ett lån eller en kredit faktiskt vara ett bra alternativ. Dock gäller det som sagt att vara försiktig gällande vilken typ av lån man tar. Det finns nämligen alternativ som är både bättre och sämre, särskilt om man har en relativt ansträngd ekonomi.

Ta smslån för att resa?

När det gäller att finansiera en resa med lånade pengar så bör du försöka undvika smslån, åtminstone om din ekonomi inte är helt stabil. Här kan nämligen räntorna bli ganska höga och slarvar du med återbetalningen kan din räkning bli mycket dyr. Dessutom kan löptiderna vara ganska korta och lånar du en större summa pengar kan det bli kämpigt att betala tillbaka.

Skulle din ekonomi och din betalningsförmåga vara god är såklart ett smslån inga större problem, så länge du betalar tillbaka i tid och hittar ett lån som är billigt. Om du är ute efter en billigare resa kan du till och med ta ett gratis lån med en avbetalningstid på 30 dagar. Då kan du komma undan riktigt billigt.

Kreditkort – det bästa alternativet

Det allra bästa alternativet när det gäller att lånefinansiera sin semester är förmodligen ett kreditkort med 45 räntefria dagar. Är du noggrann med att betala inom dessa räntefria dagar behöver räkningen inte alls bli värst dyr. Se bara till att göra en kalkyl över dina utgifter så du kan se om du verkligen klarar av återbetalningen.

Väljer du att satsa på ett kreditkort bör du även se till att välja ett som ger dig fördelar under din resa. Det finns nämligen kreditkort som:

  • Innehåller en reseförsäkring. Denna ersätter bland annat kostnader vid sjukvård, förseningar och oväntade avbokningar.
  • Saknar avgifter när du betalar med kortet i utlandet. Du behöver heller inte betala en avgift när du tar ut pengar i en automat utomlands.