Svårt att få lån

Om du normalt sett har svårt att få ett privatlån, är det ändå inte alls omöjligt att du i alla fall kan få ett smslån. Det är ju så att de flesta smslångivare har lägre krav än vad bankerna har, eftersom smslån är betydligt mindre än ett vanligt privatlån och för att lånetiden är så kort.

Däremot har olika långivare olika krav på sina låntagare när det gäller inkomst och vissa tillåter inte betalningsanmärkningar medan andra gör det, så om du har betalningsanmärkningar eller en riktigt låg inkomst bör du vända dig till en långivare som tycker det är okej.

Låg inkomst? Välj en långivare som gör en individuell bedömning

Här på Smslånen.se hittar du många smslångivare som använder sig av en individuell inkomstbedömning. Det innebär att de inte har några krav på någon minimiinkomst, vilket gör att många som normalt har svårt att få ett lån kanske får låna även om de har en låg inkomst eller helt och håller lever på inkomster ifrån studiemedel eller A-kassa.

När du vänder dig till ett sådant kreditbolag väger de din inkomst mot dina utgifter och det kan mycket väl sluta med att du får ett lån. Titta längst upp till höger i våra recensioner så ser du vilka som gör en individuell bedömning eller kolla in de lån som inte kräver någon inkomst.

Låna med betalningsanmärkning

Att ha en tidigare betalningsanmärkning behöver faktiskt inte ha något att göra med din nuvarande återbetalningsförmåga, därför tycker vi att det är vettigt att man får möjlighet att låna ändå.

Som du säkert har sett här på Smslånen.se har vi många smslångivare som tillåter betalningsanmärkningar, det är bara att titta i kolumnen Anm så ser du vilka som gör det. Annars kan du bara bocka för ”Visa bara långivare som kan acceptera betalningsanmärkning” längst upp på vår första sida så listas alla smslån som du kan ta trots betalningsanmärkning, eller klicka här. Smidigt, eller hur?

Smslån utan UC

De långivare som inte tar en kreditupplysning från UC gör det normalt någon annanstans, men det är inte omöjligt att det leder till en något generösare bedömning av din betalningsförmåga. Så om du har svårt att få lån någon annanstans kan det vara värt att testa att låna från en sådan långivare.