Lån med e-legitimation

Lån med e-legitimation är det vanligaste sättet att legitimera sig när man ska låna pengar, och även det smidigaste att använda sig av vid signering när du ska ta ett snabblån är BankID (även kallat E-legitimation).

För att göra det enkelt för dig så listar vi alla långivare som erbjuder dig möjligheten att använda BankID och e-ID här nedan.

LångivareBeloppLöptidRäntaAvg.TotaltAnmGå vidare
Läs mer3000 kr
30 dagar121 kr395 kr516 kr Låna 3000
i 30 dagar
Kostnad: 516 kr
Ansökan »
LångivareBeloppLöptidRäntaAvg.TotaltAnmGå vidare
LångivareBeloppLöptidRäntaAvg.TotaltAnmGå vidare

Varför e-legitimation?

Låneprocessen går mycket snabbare om du vänder dig till en långivare som erbjuder möjligheten att signera med e-legitimation. Genom att använda dig av denna tjänst verifierar du snabbt ditt lån och behöver därmed inte skriva under något låneavtal eller krångla med sms hit och dit.

När din ansökning för smslån blivit beviljad loggar du helt enkelt in med din e-legitimation på smslångivarens hemsida och signerar ditt smslån via ditt Bank-ID, vilket i praktiken är samma sak som att du har skrivit under ett låneavtal för hand.

Smslångivaren betalar därefter genast ut ditt smslån (se hur du kan få smslån direkt här). Detta alternativ är extra gynnsamt om du har en kostnad som helt enkelt inte kan vänta.

Skaffa e-legitimation

Om du inte har en e-legitimation är det lätt ordnat. Det fixar du på din internetbank och det är därför som e-legitimation även kallas för BankID. Du kan även skaffa en e-legitimation hos Telia och hos vissa försäkringsbolag. Gör såhär:

  • Logga in på din internetbank.
  • Hitta vart du kan beställa ditt Bank-ID. Vart du hittar det varierar, på Swedbanks internetbank, till exempel, hittar du det under ”beställ tjänster”.
  • Ladda ner tjänsten till din dator, surfplatta eller smartphone och välj ett lösenord. Tänk på att lösenordet bör vara svårknäckt!
  • Ditt Bank-ID är nu klart för användning.

På Smslånen.se (längst upp på denna sida eller i jämförelseverktyget för sms lån) hittar du en mängd smslångivare som erbjuder dig signering via e-legitimation.