Smslån utan inkomst

Är det möjligt att ta ett smslån utan inkomst?

Korta svaret, ja. Men det beror på hur din övriga ekonomi ser ut.

Vissa långivare kan låna ut pengar trots att du inte har någon inkomst från heltids- eller deltidtjänst eller från eget företag.

De kollar istället närmare på din privatekonomi, huruvida du har någon annan inkomstkälla samt din tidigare betalningshistorik och tar sedan beslutet utifrån det.

Men skulle du ha en rejält ostabil ekonomi i övrigt, med skulder och betalningsanmärkningar, så kan du få svårt att bli beviljad ett snabblån utan inkomst.

Långivare nedan kan, beroende på hur din ekonomi ser ut i övrigt, låna ut pengar trots att du inte har någon inkomst. Det är helt beroende på om långivaren anser att du är en lämplig kandidat.

Smslån utan inkomst (topplistan)

Nedan finner du långivarna som eventuellt kan godkänna smslån utan inkomst. Olika långivare använder sig av olika metoder för att bedöma din återbetalningsförmåga.

164 personer valde detta lån

8.5

 • Räntefri kredit
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC
 • Låna upp till 70 000 kr

Ränta:

39,5%

Låneperiod:

1 - 12 mån

Minsta belopp:

2000 kr

Max belopp:

70 000 kr

Det här är en högkostnadskredit.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

153 personer valde detta lån

7.3

 • Lån utan UC
 • Låna upp till 20 000 kr
 • Snabb ansökan online
 • Inga dolda kostnader

Ränta:

39%

Låneperiod:

1 - 72 mån

Minsta belopp:

1000 kr

Max belopp:

20 000 kr

Det här är en högkostnadskredit.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

147 personer valde detta lån

7

 • Låna upp till 30 000 kr
 • Ingen UC
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Flexibel återbetalning

Ränta:

25%

Låneperiod:

1 - 5 år

Minsta belopp:

10 000 kr

Max belopp:

30 000 kr

144 personer valde detta lån

6.8

 • Smslån med betalningsanmärkning
 • Snabb ansökan
 • Låna upp till 50 000 kr
 • Utbetalas inom några dagar

Ränta:

25,74%

Låneperiod:

1 - 8 år

Minsta belopp:

6000 kr

Max belopp:

50 000 kr

Smslån helt utan inkomst

 • Om du inte har någon inkomst alls i dagsläget men hade en taxerad inkomst i din senaste deklaration så är det mycket möjligt att du kan ta ett smslån utan inkomst. Det är nämligen så att det är din senaste deklarerade inkomst som står angiven i kreditupplysningen och oftast är det denna inkomst långivarna tittar på. Förvisso ser de även om du har en anställning i dagsläget, men eftersom de känner till att folk som har haft små inkomster bara jobbat extra är det inte alltid de bryr sig om det.
 • Skulle det vara tvärtom mot ovanstående, att du har en inkomst idag men att den inte syns i kreditupplysningen, är det bara att komplettera din ansökan med ett intyg som visar din nuvarande inkomst. Detta underlag skickas per e-post eller vanlig post.
 • Om du inte har en taxerad inkomst i din senaste deklaration och inte har någon form av inkomst i dagsläget blir det emellertid mycket svårt för dig att ta ett smslån. För att få ett smslån utan inkomst bör du ha någon form av inkomstkälla som visar att du faktiskt har råd att betala tillbaka ditt lån. Dock skadar det ju aldrig att ansöka ändå, ibland händer det att du blir beviljad även om du inte förväntat dig det.

Smslån med A-kassa och Pension

Det finns många smslångivare som beviljar smslån utan inkomst om du mottar inkomst ifrån A-kassa eller pension eftersom det faktiskt också är en slags inkomst. Ett viktigt krav är att A-kassan sträcker sig över hela låneperioden så att den inte upphör innan lånet är fullständigt avbetalt.

Ansöker du om ett smslån utan inkomst och lever på A-kassa kan det hända att långivaren kontaktar dig så att du kan komplettera dina uppgifter, t ex visa upp hur länge din A-kassa sträcker sig. Det kallas för manuell prövning och kan vara till din fördel. En del långivare kollar förvisso inte upp det här men du gör dig själv en björntjänst om ditt smslåns löptid täcks av din A-kassa. Annars kan det leda till dyra problem när din ersättning ifrån A-kassan tar slut om du ännu inte har lyckats få ett jobb.

Om du lever på pension brukar det inte vara några som helst problem att få ett smslån, det finns massor av smslångivare som accepterar det. En del långivare har ibland en övre åldersgräns för sina smslån, såär du över 60 år bör du kolla upp vilka ålderstak de har.

smslån utan inkomst

Smslån med studiemedel

Det är inte alla smslångivare som accepterar studiemedel, men det finns en
del som gör det eftersom det trots allt är de pengarna du lever på när du studerar, något som vi på Smslånen.se tycker är ett vettigt resonemang.

Om du är student som dessutom jobbar lite extra vid sidan av studierna eller sommarjobbar mellan terminerna är det sällan några problem att få ett smslån. Om du drar in kanske 20 000 kr på ditt sommarjobb eller tjänar 20 000 kr/år eller mer på ditt helgjobb finns det många långivare som kan bevilja dig ett smslån om dina utgifter inte är för stora.

Smslån med sjukpenning och sjukersättning

Om du är långtidssjukskriven och lever på sjukpenning eller är förtidspensionär som lever på sjukersättning finns det också möjligheter att få ett smslån utan inkomst av tjänst.

Sjukpenning och sjukersättning är ju trots allt en inkomst som du skattar på och kan i allra högsta grad räknas som en tillräckligt bra inkomst när det gäller så små lån som snabblån.

Tänk bara på att kreditbolaget kanske vill att du styrker hur länge din sjukskrivning varar innan de eventuellt beviljar dig ett smslån, men det är inte säkert att de gör det.