Gratis smslån

gratislanVill du låna pengar gratis? Det är alltid skönt att slippa en onödig kostnad.

Även fast det låter för bra för att vara sant, så är det faktiskt möjligt att ta smslån utan ränta.

Det hela går ut på att långivarna vill locka till sig kunder genom att erbjuda räntefria smslån på första lånet. De hoppas givetvis på att du kommer tillbaka när du vill låna igen, och därmed tjäna pengar på dig.

Räntefria smslån

Här listar Smslånen.se långivare som ger smslån utan ränta till nya kunder.

54 personer valde detta lån

8.7

 • Räntefritt för nya kunder
 • Låna upp till 50 000 kr
 • Betala av i din egen takt
 • Ingen UC

Ränta:

39,5%

Låneperiod:

3 - 12 mån

Minsta belopp:

2000 kr

Max belopp:

50 000 kr

Det här är en högkostnadskredit.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

109 personer valde detta lån

8.5

 • Räntefri kredit
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC
 • Låna upp till 70 000 kr

Ränta:

39,5%

Låneperiod:

1 - 12 mån

Minsta belopp:

2000 kr

Max belopp:

70 000 kr

Det här är en högkostnadskredit.

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

111 personer valde detta lån

7.9

 • Snabb utbetalning
 • Snabbt svar
 • Räntefritt lån
 • Ingen UC

Ränta:

21.85 - 38.4 %

Låneperiod:

5 - 24 mån

Minsta belopp:

3000 kr

Max belopp:

25 000 kr

Vad som gäller vid smslån utan ränta

Det kanske känns helt otroligt att man faktiskt kan ta ett lån helt gratis, men så är det. På senare tid har gratislånen blivit allt fler och lånebeloppen har blivit allt generösare. Numera kan du ta ett gratis smslån på allt från 500 kronor upp till 6 000 kronor.

När du tar ett gratis lån betalar du inte ett öre i ränta eller avgifter. Om du lånar 1 000 kronor betalar du helt enkelt tillbaka 1 000 kronor. Det finns något enstaka gratis smslån som har en liten ansökningsavgift, men det är mycket ovanligt.

Gemensamt för dessa gratis lån är att de har en snabb handläggningstid (du kan få pengarna redan samma dag) och att de har en kort lånetid på 15 – 30 dagar.

Låna gratis (helt utan ränta) och spara pengar

När du lånar gratis, dvs, helt utan någon ränta, så kan du faktiskt spara pengar på det. Om du ser att en butik rear ut något du tänkt köpa efter att du har fått din lön kan du slå till direkt och sedan betala tillbaka exakt samma summa när lönen har nått ditt bankkonto.

Det är inte sällan butikerna, inte minst hemelektronikkedjorna, har reor och nedsatta priser en till två veckor innan de flesta har fått sin lön. Så är det för att butikerna vill öka sin försäljning när folk brukar ha tomt i plånboken, men om du tar ett gratis smslån kan du slå till ändå utan att det kostar dig något extra.

Om du hade väntat tills nästa lön hade du förmodligen fått betala mer, eftersom erbjudandet kan ha försvunnit, vilket alltså innebär att du faktiskt kan spara pengar på att låna gratis.

Att ta ett smslån för impulsköp är givetvis ingen bra idé, men om du använder pengarna för att på framtida köp spara in på något du ändå hade köpt – så kan man säga att ett smslån kan fylla en viss funktion om man gör det rätt.

Därför finns smslån utan ränta

Idag, när konkurrensen hårdnat mellan långivarna, gör de allt för att locka till sig nya kunder. Ett sätt är att erbjuda just ränte- och avgiftsfria lån till nya kunder.

De tjänar naturligtvis inte kortsiktigt på att låna ut pengar gratis, men de hoppas på att de nyförvärvade kunderna återkommer och lånar igen, vilket är helt upp till dig. Det finns nämligen inga hållhakar när du tar ett gratis smslån.

Villkor för avgifts- och räntefria lån

De två främsta villkoren när du vill ta ett gratis lån är följande:

 • Du måste vara en ny kund hos kreditbolaget för att få ta ett avgifts- och räntefritt lån, återkommande kunder får betala den vanliga räntan.
 • Du får vanligtvis inte ha lånat gratis tidigare hos en långivare som har samma ägare som det kreditbolag du ska låna av.

I övrigt finns det inga speciella krav på dig som vill ta räntefria lån, de krav som gäller för vanliga smslån med ränta gäller även för dig.

Tänk på det här innan du lånar gratis

 1. Även om lånet inte kostar någonting alls ska du trots allt betala tillbaka det. Du bör alltså vara säker på att du har råd att betala tillbaka det innan du lånar, trots att det är gratis.
 2. Gratis lån har alltid en kort avbetalningstid, den längsta löptiden för helt gratis smslån är 30 dagar. Försäkra dig om att du kan betala tillbaka lånet efter en så kort tid.
 3. Förläng aldrig ett gratis lån. Om du inte har råd att betala tillbaka lånet i tid kan du normalt skjuta på förfallodatumet med någon vecka eller med en månad i taget, men då får du dels betala ränta för förlängningen och dels betala ränta för den tid som annars skulle ha varit gratis. Förlänger du ett gratis lån får du tyvärr betala den ordinarie räntan från dag 1, så gör inte det!

Kom även ihåg att när det gäller gratis lån rör det sig oftast om ett smslån. Att till en vanlig bank är ett lån utan extra kostnad alltså inte en möjlighet.